Norsk
Norsk
Norsk

Brukeradministrasjon i Tendium

Kjerne

Skala

Lys

Brukerrettigheter

Kom i gang

Denne veiledningen er for deg som er administrator i Tendium og som skal invitere nye brukere eller gi administratorrettigheter til eksisterende brukere.

Hvordan finne brukerlisten

  1. Klikk på den fargede sirkelen med initialene dine i nederste venstre hjørne av plattformen.

  2. Velg Selskap fra menyen som vises.

  3. Klikk på Brukere i menyen til venstre.

På brukersiden kan du se hvilke brukere bedriften din for øyeblikket har aktive, hvilken bruker som er kontoeier, og hvilke brukere som har administratortilgang. Du må ha administratortilgang for å administrere brukere. 

Hvis du ønsker å endre hvem som er Selskapseier for kontoen, må den nåværende selskapseieren sende en e-post til support@tendium.com for å be om endringen og gi beskjed om hvilken ny bruker som skal settes som selskapseier for kontoen.

Invitere nye brukere

  1. Klikk på den fargede sirkelen med initialene dine i nederste venstre hjørne av plattformen.

  2. Velg Selskap fra menyen som vises.

  3. Klikk på Brukere i menyen til venstre.

  4. Klikk på Inviter bruker i øvre høyre hjørne.

  5. Skriv inn personens e-postadresse og trykk Enter (eller klikk utenfor boksen).

  6. Kontroller at informasjonen er riktig, og klikk på Inviter.

Personen vil motta en e-post umiddelbart. Deretter oppretter de et passord og skriver inn en aktiveringskode som er sendt til e-posten deres.

Opprette og administrere team

I Tendium kan du gruppere brukere i spesifikke team og deretter bruke teamene til å administrere tilgang til spesifikke Anbudsflyt eller anskaffelsesfiltre. Team kan også tildeles som ansvarlige for anskaffelser og tagges som et team når du skriver kommentarer.

  1. Klikk på den fargede sirkelen med initialene dine i nederste venstre hjørne av plattformen.

  2. Velg Selskap fra menyen som vises.

  3. Klikk på Team i menyen til venstre.

  4. Klikk på Opprett team i øverste høyre hjørne hvis du vil opprette et nytt team. For å administrere et eksisterende team klikker du på de tre prikkene helt til høyre og deretter Rediger team. Her kan du også slette et spesifikt team.

Gi administratortilgang til en eksisterende bruker

  1. Klikk på den fargede sirkelen med initialene dine i nederste venstre hjørne av plattformen.

  2. Velg Selskap fra menyen som vises.

  3. Klikk på Brukere i menyen til venstre.

  4. Finn personen i listen.

  5. Klikk på Bruker under Rolle og velg Gi administratortilgang.

Endringen trer i kraft umiddelbart.

Deaktivere en bruker

  1. Klikk på sirkelen med initialene dine i nederste venstre hjørne.

  2. Velg Selskap fra menyen som vises.

  3. Klikk på Brukere i menyen til venstre.

  4. Finn personen i listen.

  5. Klikk på de tre prikkene helt til høyre.

  6. Velg Rediger bruker og velg Deaktiver.

  7. Lagre.

Hvis du ønsker å slette en bruker helt, kan du kontakte support@tendium.com.

Redigere eller slette et eksisterende anskaffelsesfilter eller en Anbudsflyt

Hvis du vil slette et eksisterende anskaffelsesfilter eller en Anbudsflyt, går du til det aktuelle filteret/den aktuelle flyten.

  1. Klikk på Alternativer i øvre høyre hjørne.

  2. Her kan du endre navn og farge. Du kan også administrere tilgang og varsler her. Vær oppmerksom på at hvis du redigerer varslene, påvirker det bare din egen bruker og ikke andre brukere på plattformen.

  3. Hvis du vil slette flyten eller filteret fullstendig, klikker du på Slett nederst i venstre hjørne av popup-vinduet.

Viktig: Hvis du sletter et anskaffelsesfilter eller en Anbudsflyt, kan det ikke gjenopprettes. Hvis en anskaffelse eller Anbudsflyt slettes, blir den slettet for alle brukere på plattformen. Vær derfor forsiktig.

Administrere brukertilatelser i anskaffelsesfilter og Anbudsflyt

Hvis du har Tendium Scale, kan du administrere hvilke brukere som skal kunne se hvert anskaffelsesfilter og hver Anbudsflyt. For å administrere tillatelsene for et spesifikt filter eller en Anbudsflyt starter du med å gå inn på anskaffelsesfilteret eller Anbudsflyten og klikke på Alternativer i øvre høyre hjørne av skjermen. Klikk deretter på Autoriserte.

Eiere: Eieren/eierne av et filter kan både se filteret og redigere filterinnstillingene (søkeord osv.).

Har tilgang: Hvis noen har tilgang til filteret, kan de se det og kvalifisere anskaffelser fra det, men de kan ikke redigere filterinnstillingene.

Hvis Alle er valgt, er alle brukere i selskapet inkludert. Hvis dette slås av, kan du velge hvilke spesifikke brukere og/eller team som skal ha tilgang til eller være eiere av hvert filter.

Hva er forskjellen mellom en bruker og en administrator?

Administratorer har myndighet til å:

  • Invitere nye brukere

  • Gi administratortilgang til andre brukere

  • Administrere tillatelser (eksklusivt for Scale-abonnementet)

  • Opprette og administrere team (eksklusivt for Scale-abonnementet)
    Du kan samle flere brukere i et team. Dette lar deg raskt gi en hel gruppe mennesker tilgang til de samme anskaffelsesfiltrene og nevne dem i kommentarer, i stedet for å gjøre det for én og én bruker.

  • Sikkerhet (eksklusivt for Scale-abonnementet)
    Du kan konfigurere sikkerhetsinnstillinger for hele organisasjonen, for eksempel totrinnsbekreftelse (2FA) og Single Sign-On (SSO).

Ofte stilte spørsmål

Kan hvem som helst invitere brukere?

Nei, du må være administrator eller selskapseier for å administrere og invitere brukere. 

Kan jeg gi meg selv administratortilgang?

Nei, vennligst be en eksisterende administrator om å oppgradere rollen din.

Hva skjer med anskaffelser i Anbudsflyten hvis en bruker fjernes?

Anskaffelser der vedkommende var ansvarlig person består, men sirkelen med initialene forsvinner. Hvis en bruker slettes fullstendig (og ikke bare deaktiveres), vil kommentarene brukeren har skrevet også bli slettet, men ingen anskaffelsesfiltre, Anbudsflyt eller spesifikke anskaffelser forsvinner, ettersom de er knyttet til bedriftskontoen din og ikke til spesifikke brukere.

Hvordan får vi tilgang til rettighetsstyring?

Rettighetsstyring er inkludert i vårt Scale-abonnement. Ta kontakt med din Customer Success Manager eller support@tendium.com hvis dere har behov for å begrense tilgangen til bestemte anskaffelsesfiltre eller Anbudsflyt for spesifikke brukere.

Hva gjør jeg hvis en bruker har glemt passordet sitt?

Brukeren kan klikke på «Glemt passord?» på innloggingssiden. Som administrator kan du også sende en ny invitasjon ved å gå til Brukere-siden, klikke på de tre prikkene helt til høyre for den aktuelle brukeren og velge Inviter på nytt. Hvis det oppstår problemer med å tilbakestille passordet, kan du kontakte supporten vår.

Kan jeg endre e-postadressen til en eksisterende bruker?

Nei, hvis en bruker har ny e-postadresse, eller det ble brukt feil e-postadresse, må det opprettes en ny konto. Du kan deaktivere brukere hvis du er administrator, men hvis du ønsker å slette en bruker fullstendig, ber vi deg kontakte support@tendium.com på e-post, så hjelper vi deg.

Hva er forskjellen mellom Eier og Har tilgang?

Hvis du har vårt Scale-abonnement, kan du styre tillatelser for Tender Filters og Anbudsflyt. Du kan velge om du vil gi tilgang til alle brukere, eller om du bare vil at bestemte personer skal kunne se og/eller redigere innstillinger.

Eiere kan både få tilgang til området og endre for eksempel de eksisterende filterinnstillingene (søkeord og CPV-koder). Brukere med Har tilgang kan se området, men de kan ikke endre noen filterinnstillinger. For å unngå at en kollega ved et uhell endrer filtrene dine, kan det være lurt å sette det opp slik at ikke alle er eiere. Administratorer er automatisk eiere og kan både få tilgang til og redigere alle dine Tender Filters og Anbudsflyt.