Hantera användare i Tendium
Core
Scale
Light
User rights
Kom igång
Denna guide är för dig som är administratör i Tendium och behöver bjuda in nya användare eller ge administratörsåtkomst till befintliga användare.
Hur du hittar användarlistan
Klicka på den färgade cirkeln med dina initialer i plattformens nedre vänstra hörn.
Välj Företag i menyn som visas.
Klicka på Användare i menyn till vänster.
På användarsidan kan du se vilka användare ditt företag för närvarande har aktiva, vilken användare som är kontoägare och vilka användare som har administratörsbehörighet. Du måste ha administratörsbehörighet för att hantera användare.
Om du vill byta ut den person som är Företagsägare för kontot behöver den nuvarande företagsägaren skicka ett e-postmeddelande till support@tendium.com för att begära ändringen och meddela oss vilken ny användare som ska anges som kontots företagsägare.
Bjud in nya användare
Klicka på den färgade cirkeln med dina initialer i plattformens nedre vänstra hörn.
Välj Företag i menyn som visas.
Klicka på Användare i menyn till vänster.
Klicka på Bjud in användare i det övre högra hörnet.
Ange personens e-postadress och tryck på Enter (eller klicka utanför rutan).
Kontrollera att uppgifterna stämmer och klicka på Bjud in.
Personen får ett e-postmeddelande direkt. De skapar sedan ett lösenord och anger en aktiveringskod som skickats till deras e-post.
Skapa och hantera team
I Tendium kan du gruppera användare i specifika team och sedan använda teamen både för att hantera åtkomst till specifika anbudsflöden eller upphandlingsfilter. Team kan också tilldelas som ansvariga för upphandlingar och taggas som ett team när kommentarer skrivs.
Klicka på den färgade cirkeln med dina initialer i plattformens nedre vänstra hörn.
Välj Företag i menyn som visas.
Klicka på Team i menyn till vänster.
Klicka på Skapa team i det övre högra hörnet om du vill skapa ett nytt team. För att hantera ett befintligt team, klicka på de tre punkterna längst till höger och sedan på Redigera team. Här kan du även ta bort ett specifikt team.
Ge administratörsåtkomst till en befintlig användare
Klicka på den färgade cirkeln med dina initialer i plattformens nedre vänstra hörn.
Välj Företag i menyn som visas.
Klicka på Användare i menyn till vänster.
Hitta personen i listan.
Klicka på Användare under Roll och välj Ge administratörsåtkomst.
Ändringen träder i kraft omedelbart.
Inaktivera en användare
Klicka på cirkeln med dina initialer i det nedre vänstra hörnet.
Välj Företag i menyn som visas.
Klicka på Användare i menyn till vänster.
Hitta personen i listan.
Klicka på de tre punkterna längst till höger.
Välj Redigera användare och välj Inaktivera.
Spara.
Om du vill ta bort en användare helt, vänligen kontakta support@tendium.com.
Redigera eller ta bort ett befintligt upphandlingsfilter eller Anbudsflöde
Om du vill ta bort ett befintligt upphandlingsfilter eller Anbudsflöde, gå till det specifika filtret/flödet.
Klicka på Alternativ i det övre högra hörnet.
Här kan du ändra namn och färg. Du kan också hantera åtkomst och aviseringar här. Observera att om du redigerar aviseringarna påverkar det bara din användare och inte andra användare i plattformen.
Om du vill ta bort flödet eller filtret helt, klicka på Ta bort i popup-rutans nedre vänstra hörn.
Viktigt: Om du tar bort ett upphandlingsfilter eller Anbudsflöde kan det inte återställas. Om en upphandling eller ett Anbudsflöde tas bort kommer det att tas bort för alla användare i plattformen. Hantera med försiktighet.
Hantera användarbehörigheter i upphandlingsfilter & Anbudsflöden
Om du har Tendium Scale kan du hantera vilka användare som ska kunna se varje upphandlingsfilter och Anbudsflöde. För att hantera behörigheterna för ett specifikt filter eller Anbudsflöde, börja med att gå in i upphandlingsfiltret eller Anbudsflödet och klicka på Alternativ i skärmens övre högra hörn. Klicka sedan på Behöriga.
Ägare: Ägaren/ägarna till ett filter kan både se filtret och redigera dess filterinställningar (sökord etc.).
Behöriga: Om någon har åtkomst till filtret kan de se det och kvalificera upphandlingar från det, men de kan inte redigera filterinställningarna.
Om Alla är markerat inkluderas alla användare på företaget. Om detta slås av kan du välja vilka specifika användare och/eller team som ska ha åtkomst eller vara ägare till varje filter.
Vad är skillnaden mellan en Användare och en Administratör?
Administratörer har behörighet att:
Bjuda in nya användare
Ge administratörsåtkomst till andra användare
Behörighetshantering (exklusivt för Scale-abonnemanget)
Skapa och hantera team (exklusivt för Scale-abonnemanget)
Du kan gruppera flera användare i ett team. Detta gör att du snabbt kan ge en hel grupp människor tillgång till samma upphandlingsfilter och nämna dem i kommentarer, istället för att göra det användare för användare.Säkerhet (exklusivt för Scale-abonnemanget)
Du kan konfigurera säkerhetsinställningar för hela organisationen, såsom tvåfaktorsautentisering (2FA) och Single Sign-On (SSO).
Vanliga frågor
Kan vem som helst bjuda in användare?
Nej, du måste vara administratör eller företagsägare för att hantera och bjuda in användare.
Kan jag ge mig själv administratörsåtkomst?
Nej, be en befintlig administratör att uppgradera din roll.
Vad händer med upphandlingar i anbudsflödet om en användare tas bort?
Upphandlingar där personen var ansvarig finns kvar, men deras cirkel med initialer försvinner. Om en användare raderas helt (och inte bara inaktiveras) raderas även de kommentarer som användaren har gjort, men inte eventuella upphandlingsfilter, Anbudsflöden eller specifika upphandlingar eftersom de är kopplade till ditt företagskonto och inte specifika användare.
Hur får vi tillgång till behörighetshantering?
Behörighetshantering ingår i vårt Scale-abonnemang. Kontakta din Customer Success Manager eller support@tendium.com om ni har behov av att begränsa åtkomsten till vissa upphandlingsfilter eller Anbudsflöden för specifika användare.
Vad gör jag om en användare har glömt sitt lösenord?
Användaren kan klicka på "Glömt lösenord?" på inloggningssidan. Som administratör kan du även skicka en ny inbjudan genom att gå till sidan Användare, klicka på de tre punkterna längst till höger om den specifika användaren och välja Bjud in igen. Om det uppstår några problem med att återställa lösenordet, vänligen kontakta vår support.
Kan jag ändra e-postadressen för en befintlig användare?
Nej, om en användare har en ny e-postadress, eller om fel e-postadress användes, måste ett nytt konto skapas. Du kan inaktivera användare om du är administratör, men om du vill ta bort en användare helt och hållet, vänligen kontakta support@tendium.com via e-post så hjälper vi dig.
Vad är skillnaden mellan Ägare och Har åtkomst?
Om du har vårt Scale-abonnemang kan du styra behörigheter för upphandlingsfilter och Anbudsflöden. Du kan välja om du vill ge åtkomst till alla användare, eller om du bara vill att specifika personer ska kunna se och/eller redigera inställningar.
Ägare kan både komma åt området och även ändra till exempel de filterinställningar (sökord och CPV-koder) som finns. Användare med Har åtkomst kan komma åt området, men de kan inte ändra några filterinställningar. För att undvika att en kollega råkar ändra dina filter av misstag kan det vara bra att ställa in så att inte alla är ägare. Administratörer är automatiskt ägare och kan både komma åt och redigera alla era upphandlingsfilter och Anbudsflöden.



