Bjud in och hantera användare

Rebecca Forster Uppdateras av Rebecca Forster

Skulle du vilja bjuda in andra medarbetare till ditt Tendiumkonto så att ni kan samarbeta på anbud eller granska upphandlingsannonser tillsammans?

På ditt konto på Tendium kan du samarbeta med olika intressenter genom hela anbudsprocessen, oavsett om de är interna medarbetare eller externa aktörer. På grund av detta erbjuder vi dig olika nivåer av behörigheter och möjligheter för att kontrollera åtkomsten till ditt konto.

Exempelvis, om en aktör endast bidrar till ett anbud kan du bjuda in dem till ditt konto, för att sedan inaktivera deras profil när anbudet har lämnats. På samma sätt, om du sedan har ett annat anbud längre fram där du vill ha deras hjälp, kan du helt enkelt aktivera deras profil igen på ditt konto.

Notera: Alla medarbetare som vill komma åt en del av Tendium-plattformen behöver ha ett konto. Ett konto innebär att personen kan se bevakningsprofiler och sammanfattningar av upphandlingar.

Kontotyper

Administratör: kan bjuda in, aktivera och inaktivera användare samt hantera företagsinformation.

Användare: får tillgång till bevakningsprofiler, sammanfattningar av upphandlingar, anbudsytor, samt konkurrensanalys där detta har lagts till.

Lägg till och hantera användare

1. Klicka på din avatar i det övre högra hörnet och välj Företag.
  1. Välj Medarbetare i vänster kolumn.
  1. Här ser du en lista över alla personer i din organisation.
  1. Klicka på Bjud in medarbetare för att lägga till nya användare.
  1. Skriv in medarbetarens e-postadress och klicka på Bjud in.
Notera: Detta kan enbart göras av administratörer och ökar antalet användare på kontot vilket kan öka kostnaden för ditt konto.
  1. För att aktivera eller avaktivera en användare som redan är tillagd i organisation kan du ändra deras status i kolumnen "Aktiv". Välj "Inaktiverad" från rullgardinsmenyn för att inaktivera användaren, eller Aktiv för att återaktivera dem.

FAQ

Kan jag ha flera administratörer på mitt konto?

Nej, tyvärr inte. För närvarande kan du bara ha en administratör kopplad till ditt konto, men du kan lägga till fler användare om du vill. Olika prisplaner kommer med olika antal användare per konto. Om du vill lägga till fler användare än vad som är tilldelat för din prisplan, vänligen kontakta oss på support@tendium.com

Hur ändrar jag administratör på mitt konto?

Om någon lämnar ditt företag eller om du vill ändra vem som är administratör för ditt konto kan du göra det genom att kontakta Tendiums support via support@tendium.com

Hur lägger jag till någon till mer än ett konto på Tendium?

För närvarande kan varje e-postadress endast kopplas till ett Tendium-konto. Om personen du vill bjuda in till ditt företag redan har eller är del ett annat konto på Tendium, kommer du inte att kunna lägga till dem som användare. För att bjuda in dem kan du be om en alternativ e-postadress istället.

Jag bjöd in en person, men de hittar inte e-postmeddelandet med inbjudan.

Om du har bjudit in en ny användare och de har tagit bort sin e-post med inbjudan eller inte kan hitta den, kan du bjuda in dem igen från adminpanelen. Klicka på de tre horisontella prickarna bredvid deras namn och välj Skicka inbjudan igen. Då kommer en nytt inbjudan att skickas via e-post!

Vad händer om jag inaktiverar en användare?

Om du inaktiverar en användare i din organisation förlorar de åtkomst till ditt Tendium-konto. Deras konto kommer dock inte att raderas. Det betyder att om du väljer att återaktivera dem i framtiden kan de återgå till det konto och profil som de lämnade den.

Kan jag ta bort en användare från mitt konto?

Nej, just nu kan du endast inaktivera en användare när du först bjudit in dem till ditt konto. Däremot kan vi hjälpa dig att ta bort en användare om det skulle behövas. För att göra detta behöver du kontakta support@tendium.com och tala om för oss vilken användare du vill ta bort.

Upplevde du att detta hjälpte?

Byt lösenord