När du granskar upphandlingar i bevakningsvyn kanske du hittar en intressant upphandling som du vill arbeta vidare med. Genom att spara den till en anbudsyta kan du på ett smidigt sätt jobba på anbudet med dina medarbetare och hålla reda på all viktig information, såsom deadlines eller status.

Spara ett anbud till en anbudsyta

När du har skapat en eller flera anbudsytor är det dags att börja spara upphandlingar till dem. Du kan antingen lägga till en upphandling direkt från bevakningsvyn, eller välja att se mer detaljer innan du sparar den till en anbudsyta.

Lägg till ett anbud direkt i en anbudsyta
  1. Från bevakningsvyn ser du alla upphandlingar som matchar de föredragna inställningarna för din bevakningsprofil.
  1. När du ser en upphandling som verkar intressant klickar du på den gröna + ikonen.
  1. Från rullgardinsmenyn väljer du namnet på den anbudsyta som du vill lägga till anbudet i.
  1. Du kan också välja att lägga till anbudet i en ny anbudsyta. Klicka då på Lägg till ny.
  1. Skriv in ett Namn till din nya anbudsyta och lägg till vem som ska vara ägare samt vilka som ska ha behörighet till anbudsytan. Avsluta med att klicka på Spara.
Se detaljer innan du lägger till anbudet i en anbudsyta

Om du vill se mer detaljer om upphandlingen än vad som visas i bevakningsvyn kan du välja att se fler detaljer innan du lägger till anbudet i en anbudsyta.

1. Klicka på en upphandling i bevakningsvyn som du vill veta mer om.
  1. Du ser nu översiktlig information om upphandlingen. Klicka på den gröna +Intressant knappen om upphandlingen kan vara av intresse för ditt företag.
  1. Från rullgardinsmenyn väljer du namnet på den anbudsyta som du vill lägga till anbudet i.
  1. Du kan också välja att lägga till anbudet i en ny anbudsyta. Klicka på Lägg till ny.
  1. Skriv in ett Namn till din nya anbudsyta och lägg till vem som ska vara ägare samt vilka som ska ha behörighet till anbudsytan. Avsluta med att klicka på Spara.
Lägg till ett anbud från sammanfattningsvyn

Om du inte kan avgöra om en upphandling är intressant att spara från bevakningsvyn eller detaljinformationen kan du se hela upphandlingens Sammanfattning för att få all information om upphandlingen.

1. Klicka på en upphandling i bevakningsvyn, och klicka sedan på Öppna upphandling.
  1. Du ser nu hela sammanfattningen med all information om upphandlingen. För att lägga till anbudet i en anbudsyta klickar du på Lägg i anbudsyta i vänster kolumn.
  1. Från rullgardinsmenyn väljer du namnet på den anbudsyta som du vill lägga till anbudet i.
  1. Här kan du också välja att lägga till anbudet i en ny anbudsyta. Klicka på Lägg till ny.
  1. Skriv in ett Namn till din nya anbudsyta och lägg till vem som ska vara ägare samt vilka som ska ha behörighet till anbudsytan. Avsluta med att klicka på Spara.
Radera ett anbud från en anbudsyta

Om du sparat ett anbud till en anbudsyta som du inte längre vill arbeta med kan du enkelt ta bort den.

1. Klicka på en upphandling i din anbudsyta.
  1. Klicka på de tre horisontella prickarna till höger.
  1. Klicka på Radera anbud.
  1. Du behöver nu bekräfta att du vill radera anbudet från din anbudsyta genom att klicka på Radera anbud.

FAQ

Kan en upphandling sparas till mer än en anbudsyta?

Nej. När en upphandling sparats till en anbudsyta kan den enkelt flyttas till en annan genom att välja den eller dra och släppa till en annan anbudsyta. Däremot kan samma upphandling inte sparas i två olika anbudsytor samtidigt.

Vad händer när jag sparat ett anbud till en anbudsyta?

När du sparat ett anbud till en anbudsyta kan du börja arbeta med det och hålla koll på framstegen genom att uppdatera statusen på anbudet.

Kan jag fortfarande se ett anbud efter att jag raderat det från min anbudsyta?

Ja! När du raderar ett anbud är det inte längre synligt i din anbudsyta, men du kan fortfarande hitta det i din bevakningsprofil och under Alla upphandlingar i vänster kolumn.

Skräddarsydda anbudsytor

Tilldela ett anbud till en medarbetare