Byt lösenord

Rebecca Forster Uppdateras av Rebecca Forster

Om du haft samma lösenord under en längre period kan det vara en bra idé att ändra ditt lösenord för att öka säkerheten på ditt konto. Ändra lösenordet på ditt konto genom att följa stegen nedanför.

Ändra lösenord

1. Klicka på din avatar i det övre högra hörnet och klicka sedan på Profil.
  1. Under Lösenord skriver du in ditt Nuvarande lösenord. Därefter skriver du in ditt föredragna Nya lösenord. Du behöver även fylla i det nya lösenordet för att Bekräfta nytt lösenord.

Om du vill dölja lösenordet som du skriver in kan du klicka på ögonikonen.

1. Bekräfta ditt uppdaterade lösenord genom att klicka på Ändra ditt lösenord.
Notera: Ditt nya lösenord måste vara minst 8 tecken och innehålla minst en siffra samt en liten och en stor bokstav.

FAQ

Kan jag byta lösenord så ofta jag vill?

Ja, det kan du. En tumregel är däremot att uppdatera sitt lösenord var 3e-6e månad för att öka säkerheten på ditt konto och för att dina inloggningsuppgifter hålls privata.

Finns det en gräns på hur länge jag kan använda samma lösenord?

Nej, du kan använda samma lösenord så länge du vill. Det rekommenderas att du ändrar lösenord helt (och inte bara lägger till nya siffror till ditt nuvarande lösenord 😉) om du haft samma lösenord under en längre tid.

Finns det andra åtgärder jag kan vidta för att öka säkerheten på mitt konto?

Även om du har ett starkt lösenord som du byter ofta kan det hända att dina inloggningsuppgifter hamnar i fel händer. För att öka säkerheten rekommenderar vi att du aktiverar tvåfaktorsverifiering (2FA). På så sätt behöver du alltid bekräfta att det är du som loggar in, vilket ytterligare ökar säkerheten på ditt konto.

Kan jag begära att andra användare på mitt företag uppdaterar sina lösenord?

Nej. Om du har bjudit in användare till Tendium är det upp till dem att välja ett starkt lösenord till sitt konto och regelbundet uppdatera det.

Upplevde du att detta hjälpte?

Bjud in och hantera användare

Hantera aviseringar