Hantera aviseringar

Vill du hålla dig uppdaterad om nya upphandlingsnotiser som dyker upp i ditt bevakningsflöde eller angående ditt teams aktiviteter här på Tendium? Vi har inbyggda notiser som gör det lättare än någonsin att hänga med i alla upphandlingsrelatedade händelser inom organisationen.

Varje användare kan välja hur och när de ska aviseras, inklusive när nya möjligheter dyker upp samt när objekt tilldelas dem.

Aviseringar kategoriseras genom:

Tilldelning - få aviseringar när du är tilldelad en upphandling, anbud eller uppdrag.

Kommentarer - få aviseringar när någon nämner dig i en kommentar.

Nya möjligheter - få aviseringar när nya möjligheter dyker upp som matchar dina preferenser för din bevakningsprofil.

Uppdateringar på anbud - få aviseringar via e-post när information om anbud i din anbudsyta uppdateras.

Hantera dina aviseringsinställningar

1. Klicka på avataren i det övre högra hörnet på din arbetsyta.
  1. Välj Profil från rullgardinsmenyn.
  1. Klicka på Aviseringar i vänster kolumn.
  1. Här kan du se alla dina aviseringsinställningar. Som standard kommer du få notiser både i appen och via e-post när du blir tilldelad en upphandling, anbud eller uppgift, samt när du omnämns i en kommentar. Välj bort någon av dessa för att inte få dessa aviseringar.
Om du klickar bort både e-post och i appen kommer du inte få några aviseringar om aktiviteter.
Aviseringar på nya möjligheter

Du kan välja om du vill få e-postmeddelanden när nya upphandlingsmöjligheter dyker upp i var och en av dina bevakningsprofiler. Som standard kommer dessa inte att vara aktiverade.

Aviseringar på uppdaterade anbud

Det är också möjligt att få uppdateringar via e-post när en upphandling i din anbudsyta uppdateras. För att få e-postaviseringar om uppdateringar behöver du spara upphandlingen till en anbudsyta. Aviseringarna är automatiskt påslagna för samtliga anbud i dina anbudsytor, och skickas till den e-post som är kopplad till ditt Tendiumkonto. Du kan slå av aviseringarna eller ändra vilka anbudsytor du får uppdateringar om genom att klicka ur de förbockade rutorna bredvid namnet på respektive anbudsyta.

Du kan också styra aviseringarna i respektive anbudsyta. Klicka på Aviseringar bredvid ringklockan till höger i den aktuella anbudsytan, och bocka sedan ur eller i rutan, beroende på om du önskar att få aviseringar eller inte.

Notera: E-postaviseringar görs endast för svenska offentliga upphandlingar.

Uppdateringar som aviseras via e-post gäller:

• Avbruten upphandling
    • Upphandlingen blir avbruten och det är inte längre möjligt att lämna in anbud. Anbud som redan lämnats in stryks/diskvalificeras/tas bort.
  • Framflyttad sista anbudsdag
    • Sista dag att lämna anbud blir framflyttad och du kan fortfarande lämna in anbud.
  • Framflyttat datum för anbudets giltighetstid
    • Giltighetstiden förlängs om upphandlaren anser att det kommer ta längre tid att genomföra arbetet, eller om sista anbudsdag framflyttas.
  • Framflyttat sista datum för frågor och svar
    • Sista datum för frågor och svar förlängs, och det är fortsatt möjligt att ställa frågor till upphandlaren.
  • Nya frågor & svar
    • Det har kommit in nya eller uppdaterade frågor och svar till anbudet.
  • Informationsmeddelanden och tillägg från upphandlaren
    • Ytterligare information om upphandlingen har tillkommit. Detta kan röra sig om exempelvis specifikationer som uppdaterats eller krav som ändrats.
  • Tilldelningsinformation
    • Anbudet i din anbudsyta har blivit tilldelat och information om vem som vunnit anbudet finns uppdaterat.
  • Nya dokument
    • Under anbudstiden får du avisering om att nya dokument finns tillgängliga i plattformen.
Notera: E-postaviseringar gällande uppdateringar av informationsmeddelanden, frågor och svar samt nya dokument från Tendsign gäller endast upphandlingar publicerade efter 2023-08-14.

Då var det klart! Dina ändringar sparas automatiskt, och du får nu uppdateringar som du önskar! 🙂

Se dina aviseringar

Aviseringar i appen

Om du aktiverat aviseringar i appen kommer en bricka synas varje gång du får nya eller har olästa aviseringar.

Klicka på klockikonen för att visa och hantera din avisering. Från rullgardinsmenyn kan du välja vilken upphandling du vill se, eller klicka på Visa mer.

I din aviseringslogg kan du klicka på en notis för att se upphandlingen som kommentaren avser eller klicka på Answer comment för att svara.

När du sett en kommentar kommer den automatiskt markeras som läst. För att rensa flera kommentarer samtidigt kan du klicka på Markera alla som lästa.

E-postavisering

Beroende på vad du har valt för dina aviseringsinställningar kan du få både ett e-postmeddelande och ett meddelande i appen när du tilldelas en upphandling eller taggas i en kommentar.

När du får ett e-postmeddelande kommer det innehålla en sammanfattning av aktiviteten eller kommentaren, med en länk för att se upphandlingen och/eller svara på kommentaren som den avser:

FAQ

Om jag aktiverar meddelanden för min bevakningsprofil, när får jag meddelanden?

Vi skickar ut e-postmeddelanden varje vardagsmorgon klockan 06:30 när en eller flera nya upphandlingsmöjligheter har publicerats i din bevakningsprofil. Om inga nya upphandlingar har lagts ut kommer du inte att få ett mail den dagen. Aviseringar för upphandlingar som publiceras under lördagar och söndagar kommer att samlas och levereras tillsammans på följande måndagsmorgon.

Jag har aktiverat aviseringar men jag får inga notiser. Vad händer?

E-postmeddelanden kommer från e-postadressen noreply@tendium.com. Ibland flaggar e-postleverantörer automatiska e-postadresser som dessa som skräp eller spam. Om du inte får e-postmeddelanden, se till att kontrollera din spam- eller skräppost-mapp för att se om de av misstag flaggats och markera dem sedan som "Inte skräppost". För att säkerställa att framtida meddelanden inte hamnar i skräpposten kan du också lägga till noreply@tendium.com till dina kontakter eller listan över säkra avsändare.

Om du följt alla steg ovan men fortfarande inte får aviseringar kan du höra av till support@tendium.com.

Kommer jag få e-postaviseringar för ett anbud som jag har avvisat?

Ja, du kommer fortfarande få e-postaviseringar för anbud som du avvisat i din anbudsyta. Information som ändrad deadline, uppdaterade dokument eller tilldelningsbeslut kan fortfarande vara viktig för dig att få information om.

Hur ofta kommer jag få e-postaviseringar för mina anbud?

Det skickas två e-postmeddelanden per dag. I aviseringen finns samtliga uppdateringar som skett för alla dina anbud i den aktuella anbudsytan.

Upplevde du att detta hjälpte?

Byt lösenord

Hantera företagsprofil