Tilldela ett anbud till en medarbetare

Olika medarbetare kanske har olika ansvarsområden inom anbudsprocessen, beroende på hur ni delar upp kvalificeringsprocessen för upphandlingar.

På grund av detta kan det vara en bra idé att tilldela upphandlingar eller anbud till olika medarbetare, för att klargöra vem som är ansvarig under olika stadier av pipelinen.

Tilldela en upphandling från bevakningsvyn

1. Klicka på en upphandling i din bevakningsvy för att visa den.
  1. Härifrån kan du antingen tilldela upphandlingen till en medarbetare, eller välja att se upphandlingens information. För att tilldela upphandlingen till en medarbetare klickar du på personikonen.
  1. Välj medarbetaren du vill sätta som ansvarig från rullgardinsmenyn.
  1. Om du istället vill läsa mer om upphandlingen innan du tilldelar den till en medarbetare kan du klicka på Öppna upphandling för att se upphandlingsdetaljerna.
  1. För att tilldela en medarbetare från upphandlingens detaljvy klickar du på personikonen överst på sidan.
  1. Välj personen du vill sätta som ansvarig från rullgardinsmenyn.

Tilldela ett anbud från en anbudsyta

1. Klicka på ett anbud i din anbudsyta för att öppna det.
  1. Klicka på personikonen i det övre högra hörnet.
  1. Välj personen du vill tilldela anbudet till från rullgardinsmenyn.

Bjud in och tilldela ett anbud till en medarbetare via e-post

Du kan tilldela ett anbud till en medarbetare som sedan tidigare har åtkomst till ditt konto, men du kan också tilldela ett anbud till en medarbetare som inte har åtkomst till ditt konto genom att bjuda in dem via e-post.

1. För att tilldela ett anbud till en medarbetare via e-post klickar du på Bjud in medarbetare via e-post.
  1. Skriv in e-postadressen och namnet på den/de medarbetare du vill bjuda in, och klicka sedan på Bjud in.

Ändra eller ta bort en tilldelning

Det är enkelt att ta bort en tilldelning eller tilldela anbudet till en annan medarbetare som ska ta över ansvaret för ett anbud.

1. Klicka på den tilldelades initialer på höger sida eller högst upp, beroende på vilken vy du är inne i.
  1. För att tilldela anbudet till en annan medarbetare klickar du på personens namn i rullgardinsmenyn.
  1. För att ta bort tilldelningen på anbudet klickar du på X bredvid den tilldelade personens namn.

FAQ

Går det att tilldela ett anbud till mer än en person?

Nej. Just nu går det endast att tilldela ett anbud till en person åt gången. Du kan däremot ändra vem som är tilldelad till anbudet hur många gånger som helst.

Vem kan tilldela ett anbud till en medarbetare?

Alla som har tillgång till en anbudsyta kan tilldela eller omtilldela ett anbud till en annan medarbetare i anbudsytan.

Kan jag se vilka anbud som är tilldelade till en medarbetare?

Just nu kan du se på ett anbud om någon är tilldelad till det. Däremot går det inte att filtrera alla anbud i en anbudsyta efter vem som är tilldelad till dem.

Går det tilldela flera anbud samtidigt?

Just nu är detta inte möjligt. För att tilldela, ändra tilldelning eller ta bort en tilldelning behöver du gå in på ett enskilt anbud och göra en ändring i taget.

Kommer jag att meddelas när jag blir tilldelad ett anbud?

Ja! Varje gång någon tilldelas en upphandling eller ett anbud kommer det en notis i aviseringsutrymmet samt ett e-postmeddelande till personens e-postinkorg. Du kan hantera dina aviseringsinställningar för att bestämma hur du får notiser.

Spara ett anbud till en anbudsyta

Ändra status på ett anbud